Bilete Iasi: Amadeus live la Legend Pub - 25 aug '22 - Legend Pub

Iasi: Amadeus live la Legend Pub

Legend Pub, Iași

joi, 25 august '22

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

Pe 25 august, Amadeus cântă pentru prima oară la Legend Pub în Iași (Strada Anastasie Panu, pe esplanada Palatului).

Amadeus este o trupă din genul New Classical cu fani în toate colțurile lumii. În ultimii zece ani, Amadeus și-a câștigat locul în sufletul oamenilor în calitate de artist independent, împărtășind muzica lor direct către public, fără sprijinul unei case de discuri. La finalul anului 2020 au lansat un album aniversar, Joy, și și-au anunțat implicarea în lupta contra violenței domestice.Cele patru artiste își doresc să aducă muzica clasică mai aproape de tineri și să convingă cât mai multă lume să învețe a cânta la un instrument. Din anul 2018 poartă titlul de Yamaha Artist.

În 2000, Amadeus a fost una dintre primele trupe din lume care au folosit instrumentele electrice pentru a face un mix între clasic și modern, fiind pionieri ai unui nou stil muzical. Au câștigat popularitate mai întâi în România, curând a devenit nume internațional și a inspirat muzicieni instrumentiști din toată lumea să meargă pe același drum. Până în 2010, au lansat cinci albume cu muzică compusă de Adrian Ordean, produse de MediaPro Music, și au concertat în mai multe țări din Europa și Asia.
De atunci, au pornit pe un drum nou, ca artist independent. După alți zece ani de self-management, plini de turnee internaționale, participări la evenimente importante, videoclipuri cu milioane de vizualizări și o creștere constantă și organică a bazei de fani, în 2020 au lansat un album aniversar cu muzică originală, Joy.

Cele 14 piese se încadrează în genul new age, cu influențe muzicale care se simt de ani buni în muzica Amadeus – cinematic, gospel, new classical și muzică tradițională a mai multor culturi. Instrumentistele au continuat colaborarea și  pentru acest album cu compozitorul Xenti Runceanu, care semnează compoziția și producția muzicală. Pentru două piese, Amadeus a colaborat cu percuționistul maldivian Faizan.
E un album atipic pentru zilele noastre, când muzica se face la normă. A crescut în câțiva ani, piesă cu piesă, iar fiecare cântec are povestea lui. Interacțiunile cu scene din sute de orașe din întreaga lume, concertele în care au simțit că muzica este vibrația unitară din sufletele a sute de mii de oameni de culori, religii și etnii diferite, toate aceste experiențe au adăugat câte-o notă, câte un ritm la piesele pieselor de pe “Joy”. Albumul acesta este o oglindă a ceea ce fiecare dintre cele patru muziciene este în acest moment și a tot ceea ce ele sunt împreună.
Cele patru componente ale trupei, Andreea Runceanu (vioară), Bianca Gavrilescu (vioară), Patricia Cimpoiașu (violoncel) și Laura Lăzărescu (pian) – sunt muzicieni profesioniști, instrumentiști, precum și cântăreți vocal. Au urmat cursurile Universității Naționale de Muzică din București, iar în toți acești ani nu au încetat niciodată să aducă oamenii mai aproape de bucuriile și minunile muzicii clasice.
Amadeus a concertat până acum pe patru continente, în peste 40 de țări. Muzica lor este foarte apreciată atât în ​​Europa, unde Franța, Spania, Italia și Marea Britanie sunt destinații obișnuite pentru grup, cât și în nenumărate țări cu culturi diverse din America de Sud, Africa și Asia.
Au o comunitate frumoasă de fani cu care țin legătura pe rețelele de socializare. Printre cei care le urmăresc și le susțin sunt mulți tineri instrumentiști, unii la început de drum, cu care muzicienele împărtășesc constant idei. Cea mai dinamică platformă este canalul YouTube https://www.youtube.com/c/AmadeusMusicRO - care adună peste 150 de milioane de vizualizări și aproape 550.000 de abonați.